Over ons

HelemaalShea ® is een kleinschalige Zeepziederij (Zeepmakerij) gevestigd aan de M.C. van Voordenstraat 1A, 1483GB in De Rijp, Noord - Holland. Het is een klein bedrijf waar natuurlijke handgemaakte zeep en haarzeep (solid shampoo) maar ook zero waste huidverzorgingsproducten met veel liefde worden gemaakt.

Alle producten zijn vegan en gemaakt met natuurlijke ingrediënten.Daarnaast bevatten onze producten geen microplastics.

De ingrediënten die gebruikt worden zijn niet getest op dieren. Ook het eindproduct is niet getest op dieren, alleen op man en kinderen ;)

We verpakken alle producten plasticvrij. Wat we wel gebruiken zijn bijvoorbeeld fsc gecertificeerde kartonnen doosjes voor de zeep en shampoo bars, glas voor de flesjes en aluminium voor de deksels en dopjes en aluminium blikjes voor de body butters. Als deze materialen zijn 100% recyclebaar.

Als verpakkingsmateriaal voor de bestellingen gebruiken we alleen kartonnen doosjes of brievenbusdoosjes. Bij elke bestelling wordt goed gekeken naar welke grootte nodig is. Hierdoor versturen we zo weinig mogelijk lucht. En als bescherming van de inhoud gebruiken we biologisch afbreekbaar opvulmatriaal of papier. De dozen worden dichtgetaped met papier tape. Er komt dus helemaal geen plastic bij kijken!

Alle producten zijn handgemaakt, in kleine oplagen zodat je altijd een vers product koopt.

HelemaalShea beschikt over de nodige certificaten welke verplicht zijn volgens de Europese cosmeticaverordening (EG 1223/2009)

Onze natuurlijke zepen worden handgemaakt volgens de cold process methode. Deze manier van zeepmaken houdt in dat je plantaardige oliën (wij gebruiken geen palmolie!) en boters mengt met loog. Loog is een mengsel van water met NaOH (natrium hydroxide of sodium hydroxide). De oliën, boters en de loog gaan het verzepings proces aan. Van de loog blijft na het verzepings proces en de droogperiode van de zeep niets meer over (en staat daarom ook niet op de ingrediëntenlijst). En door het verzepings proces onstaat natuurlijke glycerine. Dit zit van nature in elk stuk cold process zeep, wij voegen het dus niet als los ingredient toe.

Het eindresultaat: een mooi stuk zeep, een fantastisch reinigingsproduct!

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »