Teunisbloemolie

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie helpt de huid te verzachten en glad te maken en het verbetert de algehele textuur van de huid.

Wat is teunisbloemolie?

Teunisbloemolie is een plantaardige olie afkomstig van de teunisbloem. Teunisbloemolie wordt koudgeperst uit de zaden van de botanische Oenothera biennis.

Van oorsprong is de teunisbloem, met zijn gele bloemen, amerikaans maar omdat deze vanaf de 17de eeuw is ingevoerd in Europa heeft de soort zich goed kunnen verspeiden en komt de bloem nu in grote getalen voor in de natuur in Nederland.

In de zomermaanden zie je ze niet alleen op natuurlijke groeiplaatsen, maar ook in de bermen en taluds van autowegen. De teunisbloem is een tamelijk hoge plant met forse stengels en grote opvallende goud- tot oranjegele bloemen boven in de plant. Je kunt ze hierdoor snel herkennen.

 

 

Teunisbloemolie in cosmetica.

Teunisbloemolie heeft verzachtende eigenschappen, wat betekent dat het helpt de huid te verzachten en glad te maken, vermindert rimpels en de algehele textuur van de huid te verbeteren. Het helpt ook om vocht vast te houden en vochtverlies te minimaliseren.

Teunisbloemolie is zacht genoeg om op een gevoelige en vroegtijdig verouderende huid te gebruiken. Het staat erom bekend dat niet alleen de elastiteit van de huid verbeteterd maar ook dat het hydrateert en het verbetert de textuur van een schilferende huid, waardoor het een ideale olie is voor de rijpere huid.

De olie heeft samentrekkende en verzachtende eigenschappen waardoor het de uitstraling van de huid verbetert, het geeft een gezonde, heldere, verjongde teint met een verbeterde uitstraling.

Daarnaast, doordat het een kalmerende olie is, is teunisbloemolie heel fijn te gebruiken als je huid last heeft van acne, eczeem en psoriasis.

Je kunt teunisbloemolie ook gebruiken om je haren te verzorgen. Het versterkt je lokken en het hydrateert de hoofdhuid, helpt jeuk, droogheid en onsteking te verzachten, waardoor haaruitval wordt voorkomen of verminderd.

 

 

Speciale eigenschappen van teunisbloemolie:

- hoge concentratie omega 6

- rijk aan vetzuren

- rijk aan antioxidanten

 

 

Herkomst: China

INCI naam: Oenothera biennis oil

Methode van extractie en plantendeel: koudgeperst uit de zaden

 

 

De volgende producten bevatten teunisbloemolie:

 

De belangrijkste chemische bestanddelen van teunisbloemolie zijn: linolzuur (omega-6), γ-linoleenzuur (omega-6), oliezuur (omega-9), palmitinezuur en stearinezuur.

 

Van linoolzuren (omega-6) is bekend dat ze:

  • Het haar bevochtigen en de groei ervan kunnen bevorderen
  • Wondgenezing vergemakkelijken
  • Een effectieve emulgator bij de formulering van zepen en sneldrogende olein kunnen zijn
  • Anti-inflammatoire eigenschappen vertonen
  • Acne verzacht en de kans op toekomstige uitbraken verkleinen
  • Het vasthouden van vocht in huid en haar bevorderen
  • Het uiterlijk van veroudering helpen te vertragen door de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden

 

Van gamma-linoleenzuur (omega-6) is bekend dat het:

  • Ontstekingsremmend kan werken
  • Het de huid voedt met essentiële vetzuren
  • De groei ondersteunt van een gezondere en sterkere huid, haar en nagels
  • Effectief pijn verzacht en ongemak geassocieerd met artritis en symptomen van PMS, waaronder hoofdpijn verzacht
  • Gewrichtspijn verzacht en stijfheid verlicht om de flexibiliteit te verbeteren
  • Mogelijk de symptomen van allergieën verzacht
  • Een gezondere hersenactiviteit stimuleert
  • Helpt het uiterlijk van veroudering te vertragen door de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden
  • Helpt de gezondheid en functie van de cellen te ondersteunen, evenals van het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem en de voortplantingssystemen

 

Van oleiczuren (omega-9) is bekend dat ze:

  • De de zachtheid, soepelheid en uitstraling van huid en haar behouden
  • De groei van dikker, langer en sterker haar stimuleren
  • De verschijning van veroudering, zoals voortijdige rimpels en fijne lijntjes vermindert
  • Roos elimineert en zo de haargroei ondersteunt
  • De immuniteit verhoogt
  • Vertoont anti-oxiderende eigenschappen
  • Voorkomt gewrichtsontsteking, stijfheid en pijn

 

Van palmitic acid is bekend dat het:

  • Verzachtende eigenschappen heeft
  • Het haar verzacht zonder een vettig of plakkerig residu achter te laten
  • Het meest voorkomende verzadigde vetzuur is

 

Van stearinezuur is bekend dat het:

  • Reinigende eigenschappen heeft die vuil, zweet en overtollig talg van haar en huid verwijdert
  • Een ideale emulgator die water en olie bindt is
  • Het haar verzorgt en beschermt tegen beschadiging zonder de glans te verminderen of het zwaar te laten aanvoelen
  • Uitzonderlijke reinigende eigenschappen heeft
  • De huid verzacht

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »