Gratis verzending voor orders > €50,- in NL
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Olijfolie

  • Geplaatst op
  • Door Rimke
  • Geplaatst in olijfolie
Olijfolie

Olijfolie is een veelzijdige olie.

Olijfolie is een veelzijdige olie.

Naast het gebruik in de keuken wordt olijfolie ook gebruikt in cosmetica en het maken van zeep.

Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, gezonde vetten die allerlei gezondheids- en cosmetische voordelen bieden, en bevat ook huidvriendelijke antioxidanten.

 

 

Een olijfboom kan wel 1000 jaar worden.

De olijfboom draagt ​​zijn eerste vruchten rond de leeftijd van 10 jaar en kan wel 1000 jaar oud worden. Kenmerkend zijn de knoestige bast en zilverkleurige bladeren. De olijven worden uit de bomen geschud, geraapt en dan wordt het vruchtvlees geperst.

 

 

Olijfolie in zeep.

Het gebruik van olijfolie in ambachtelijke zeep is erg populair. Olijfolie draagt namelijk bij aan de hydraterende eigenschappen van zeep. Het geeft de zepen ook een zacht en romig (lees: lotionachtig) schuim, waardoor het een uitstekende keuze is voor een droge of gevoelige huid.

 

 

Speciale eigenschappen van olijfolie:

- Voedend voor huid en haar door het aanwezige oleïnezuur

- Rijk aan antioxidanten

- Rijk aan vitamine A en E

- Zorgt voor een soepele huid

- Rijk aan enkelvoudige onverzadige vetzuren

 

Herkomst: Spanje

INCI naam: olea europaea

INCI naam in zeep (=verzeepte olijfolie): Sodium olivate

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »