Castorolie

  • Geplaatst op
  • Door Rimke
  • Geplaatst in castorolie
Castorolie

Naast het gebruik in je huidverzorgingsroutine, is castorolie een heel waardevolle olie voor het maken van cold process zeep.

Hoe wordt castor olie gemaakt?

Castorolie wordt gemaakt van de vruchten van de ricinus communis plant, een andere naam is wonderboom. De bonen uit de vruchten worden geperst, hierbij onstaat de volle en dikke olie die ook wel wonderolie wordt genoemd.

Castorolie in zeep en cosmetica.

Castorolie is een bevochtiger, wat betekent dat het vocht naar je huid trekt. Vanwege deze eigenschap is het geweldig om te gebruiken in zeep, omdat het je in staat stelt om vocht vast te houden tijdens gebruik. Naast zijn hydraterende eigenschappen, staat deze olie er ook om bekend dat het de haargroei stimuleert. Voor vollere wimpers kun je castorolie direct op de wimpers aanbrengen.

Door deze olie toe te voegen aan zeep wordt het ook meer conditionerend, waardoor je handen en huid na gebruik zachter zijn.

Castor olie is ook een perfecte olie om je huid te reinigen door middel van de oil cleansing method (OCM).

Wil je meer weten of de oil cleansing method dan verwijs ik je graag door naar deze website. Hier staat heel goed uitgelegd (in het engels dat wel) waarom deze methode heel goed werkt en hoe. En je vindt hier ook een aantal recepten met castorolie.

 

 

 

Speciale eigenschappen van castorolie:

- Geeft een rijk schuim aan zeep

- Rijk aan vetzuren, waaronder omega 9 vetzuur

- Heeft hydraterende eigenschappen

 

 

Herkomst: India

INCI naam: Ricinus Communis

INCI naam in zeep (=verzeepte castor olie): sodium castorate

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »