Gratis verzending voor orders > €50,- in NL
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Cacaoboter

  • Geplaatst op
  • Door Rimke
  • Geplaatst in cacaoboter
Cacaoboter

Als je het woord cacao hoort denk je waarschijnlijk direct aan chocolade. Het klopt ook dat in veel chocolade repen ook cacao boter is verwerkt, maar wist je dat cacao een veelzijdig ingrediënt is in cosmetica en zeep?

Hoe wordt cacao boter gemaakt?

Cacaoboter komt van de cacaoboon, die wordt gevonden in de cacoa peul, die aan de cacaoboom groeit. De cacaopeul is een grote, kalebasvormige vrucht; in de peul zitten 30 tot 40 cacaozaden. Nadat deze zaden zijn gedroogd, geroosterd en geperst, wordt het plantaardige vet uit de bonen gehaald. Dat vet is wat we kennen als cacaoboter, en wat overblijft kan worden vermalen tot cacaopoeder. Cacao boter is vast bij kamertemperatuur maar het heeft wel een laag smeltpunt (ca 31 - 35 graden). In tegenstelling to andere boters zoals shea boter wordt cacao boter niet eerst zacht voordat het smelt. Het gaat direct van vast naar vloeibaar.

 

 

Cacaoboter in zeep en cosmetica.

Het is een krachtige antioxidant: cacaoboter bevat veel antioxidanten, die schade door vrije radicalen helpen bestrijden, die huidveroudering, donkere vlekken en een doffe huid kunnen veroorzaken.

Cacaoboter bevat veel vetzuren en hydrateert de huid diep, het helpt de huid te verzachten, te voeden en de elasticiteit te verbeteren. Het bevat oleïnezuur, palmitinezuur en stearinezuur, die allemaal de huid voeden.

 

 

Speciale eigenschappen van cacaoboter:

- Anti-aging

- Helpt beschadigde huid herstellen zoals striae

- Hydraterend

- Rijk aan vetzuren en antioxidanten

 

 

Herkomst: België / Nederland (de cacaobonen worden hier verwerkt tot cacaoboter)

INCI naam: theobroma seed butter

INCI naam in zeep (=verzeepte cacao boter): sodium cocoa butterate

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »