Gratis verzending voor orders > €50,- in NL
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Babassu olie

  • Geplaatst op
  • Door Rimke
  • Geplaatst in babassu olie
Babassu olie

Voor degene die allergisch is voor notenoliën hebben wij een zeep in ons assortiment die de kokosolie als ingrediënt in de zeep vervangt.

Babassu olie is een perfecte olie voor diegene die kokosolie niet kunnen verdragen op de huid.

In veel zeep en haarzeep vindt je kokosolie als één van de belangrijkste ingrediënten. Sommige mensen kunnen niet goed tegen kokosolie op de huid of zijn er zelfs allergisch voor. 

Net als kokosolie is Babassu-olie een plantaardige olie die rijk is aan verzadigde vetten, waardoor het bij kamertemperatuur vast wordt. En net als kokosolie zorgt babassu olie voor een harde goed schuimdende zeep.

Maar, in tegenstelling tot kokosolie, is het lichtgewicht en niet vettig, waardoor het ideaal is voor gebruik op je huid en haar.

Babassu olie zit boordevol antioxidanten en gezonde vetten en kan de gezondheid van de huid en het haar een boost geven door ze te hydrateren zonder dat je huid vettig aanvoelt.

Babassu olie werkt beschermend, het voorkomt uitdroging van het haar. Deze olie herstelt de uitstraling en kracht van beschadigd haar. En het kan volume toevoegen aan droog, plat haar zonder het te verzwaren.

De belangrijkste vetzuren in babassu-olie zijn laurinezuur en myristinezuur, die beide verzadigd zijn.

 

Hoe wordt babassu olie gemaakt:

Babassu-olie is een olie gemaakt van de pitten van de babassu-palm. Deze noten zijn de sterkste noten ter wereld. De vruchten van de babassu palm groeien in clusters en lijken op kleine kokosnoten. Nadat ze rijp zijn vallen op de grond waarna ze door de plaatselijke bevolking verzameld worden. Omdat de noten, zoals eerder gezegd, de stekste van de wereld zijn is het persen hiervan een moeizaam proces.

 

Speciale eigenschappen van babassu olie:

- Rijk aan antioxidanten

- Rijk aan vetzuren zoals laurinezuur en myristinezuur

- Voedend voor huid en haar door het aanwezige oleïnezuur

 

 

Herkomst: Italië

INCI naam: Orbignya oleifera seed oil

INCI naam in zeep (=verzeepte babassu olie): sodium babassuate

 

De volgende producten bevatten geen kokosolie:

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »